FM 2002/15

 

Ændringsforslag

til

 

Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om afgift på rejer.

 

Fremsat af Inuit Ataqatigiit’s landstingsgruppe.

 

Til § 1

1. Nr. 2 affattes således:
"2. I § 15, stk. 2 indsættes som 3. pkt.:

"Landsstyret kan give henstand med betaling af afgiften eller en del heraf i tilfælde, hvor Landsstyret afventer tilvejebringelse af regnskabsmæssig dokumentation for, at en krise i fiskeriet skaber grundlag for hel eller delvis eftergivelse i henhold til stk. 1.""

 

Almindelige bemærkninger

 

Landsstyret foreslår rejeafgiften nedsat fra 3% til 1% under henvisning til, at de lave verdensmarkedspriser på skalrejer har skabt en krise i det havgående fiskeri. Da de berørte rederiers regnskaber imidlertid endnu ikke foreligger, er der ikke tilvejebragt den fornødne dokumentation for, at rederiernes økonomiske situation nødvendiggør en nedsættelse af rejeafgiften.

Nærværende ændringsforslag muliggør, at Landsstyret kan indrømme de berørte rederier henstand med betaling af rejeafgiften (eller med en del heraf, f.eks 2 procentpoint) indtil rederiernes regnskaber er tilvejebragt. Landsstyret kan derefter på baggrund af regnskaberne vurdere, hvorvidt der er grundlag for hel eller delvis eftergivelse i medfør af landstingslovens § 15, stk. 1.

 

Bemærkninger til de enkelte bestemmelser

Bestemmelsen bemyndiger Landsstyret til at give henstand med betaling af rejeafgiften i tilfælde, hvor Landsstyret afventer tilvejebringelse af regnskabsmæssig dokumentation for, at en krise i fiskeriet skaber grundlag for hel eller delvis eftergivelse i henhold til § 15, stk. 1. Landsstyret kan i henhold til landstingslovens § 15, stk. 1, helt eller delvist eftergive skyldig afgift, når ganske særlige omstændigheder taler herfor.